Kleuters in beweging in Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Leerkrachten van groep 1 en 2, coördinatoren en directieleden van het basisonderwijs, groepsleid(st)ers van BSO´s en studenten Sport & Bewegen komen op woensdag 28 oktober samen in het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Tijdens het congres ?Breng Kleuters in Beweging', georganiseerd door SportService Zwolle in samenwerking met Landstede S&B, komen verschillende onderwerpen aan de orde om de kwaliteit van het bewegingsonderwijs voor de jongste basisschoolleerlingen te verbeteren.

Het bewegingsonderwijs is de ideale plaats waar kinderen het plezier van sport en bewegen kunnen ervaren. Leerkrachten leveren een belangrijke bijdrage bij de ontwikkeling van de motorische, sociaal-emotionele en cognitieve vaardigheden van een kind. Tijdens het congres komt de huidige stand van zaken, nieuwe ontwikkelingen en te maken keuzes op het gebied van het bewegingsonderwijs in het speellokaal aan de orde.

Het congres wordt geopend aan de hand van een plenaire inspiratie sessie. Chris Hazelebach (KVLO) gaat in op hoe je oudere basisschoolkinderen kan inzetten bij de opbouw en begeleiding van kleuteractiviteiten. Hierna kunnen deelnemers drie workshoprondes volgen. Sprekers tijdens de workshoprondes zijn Hans Stroes (Alles in Beweging) over basislessen nieuwe stijl en samenspelen met kleuters (met een bal), Wouter Hoogland (Nijha) over de Doerak en ander spelmateriaal voor kleuters, Arja de Moor (Moorkids kinderfysiotherapie) over de belastbaarheid van kleuters, Marja van Delden (Kommee) over het succes van buitenspelen, Corine Visser (CALO) over hoe je met weinig materiaal toch een goede gymles kunt geven en Doreen Hamer (Landstede) over het belang van bewegen met kleuters. Na afloop is er een netwerkborrel om de dag met elkaar door te spreken.

?Tijdens dit congres proberen we met een divers aanbod leerkrachten en groepsleid(st)ers van kleuters te stimuleren, motiveren en inspireren om op lokaal niveau een kwaliteitsimpuls te geven aan het bewegingsonderwijs in het speellokaal?, aldus Roger Knoops, programmamanager van SportService Zwolle.

Aanmelden
Ben je leerkracht van groep 1 en 2, coördinator of directielid binnen het basisonderwijs of groepsleid(st)er bij een BSO-organisatie en lijkt het je interessant om dit congres bij te wonen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar r.knoops@sportservicezwolle.nl. Kom ook op woensdag 28 oktober van 12.30 tot 17.00 uur naar het Landstede Sportcentrum, Hogeland 10 te Zwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden