Filosoof: Anders denken over liefde

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Filosoof en schrijver Jan Drost ( 1975) komt op dinsdag 6 oktober om 20.00 uur spreken bij het Humanistisch Café Zwolle. Het zal dan gaan over zijn nieuwe boek ?Het romantisch misverstand - Anders denken over liefde'.

Hierin beschrijft de auteur, aldus het Humanistisch Café, hoe allerlei ideeën over liefde en romantiek in ons hoofd terechtkomen en daar doorwerken, zowel ten goede als ten kwade.

Het Café: ?Verliefdheid, seks, jaloezie, trouw, vreemdgaan, romantiek, liefdesverdriet, het komt allemaal aan de orde. Jan Drost is er van overtuigd dat denken ons vermogen tot liefhebben een goede dienst kan bewijzen. In zijn lezing zal hij een aantal belangrijke ideeën over liefde en romantiek bespreken. Hij wil laten zien hoe onze romantische idealen en opvattingen over seks van grote invloed zijn op ons zoeken naar en beleven van liefde. Zijn wij vrij als het op de liefde aankomt? Hebben wij iets over ons liefdesleven te zeggen? Of zijn wij weerloos overgeleverd aan Cupido, dat wispelturige engeltje dat ons te pas en te onpas met zijn pijlen bestookt of liefdeloos links laat liggen??

Het Humanistisch Café is in Hotel Fidder, Koningin Wilhelminastraat 6 in Zwolle. Inloop vanaf 19.30, start 20 uur. De entree bedraagt 5 euro en dat is inclusief thee en koffie voor aanvang.