Stedelijk en HCO komen met Zwolse jaren '50 en ?60
Stedelijk en HCO komen met Zwolse jaren '50 en ?60 brugmedia.nl

Stedelijk en HCO komen met Zwolse jaren '50 en ?60

Partnerbijdrages

ZWOLLE ? Het Stedelijk Museum komt van 25 september tot en met 25 oktober met een tentoonstelling over de jaren '50 en '60. Dat doet het museum met een expositie met de naam ?Dit is onze stad! Zwolle in de jaren '50 en '60.


Het Stedelijk schrijft in een persbericht ??Kom binnen!' De jaren '50 waren huiselijk; thuis was het middelpunt, en overal een beetje hetzelfde. Moeder stopte de sokken, vader rookte pijp en de kinderen bouwden een kraan van Meccano of lazen Arendsoog. In de stad verrezen flatgebouwen; efficiënt ingericht en van moderne gemakken voorzien, maar zelden met een lift.?


?De welvaart kwam met de jaren '60. We gingen protesteren, provoceren. De jeugd greep de macht en klitte samen rond de snackbar. Kleding werd comfortabeler, losser en gemakkelijker: geen stijve puntbeha meer, maar een soepeler exemplaar. Het gemiddelde gezin had drie kinderen en paste in een Renault Dauphine, Volkswagen Kever of Simca 1000. De jonge nozems gaven de voorkeur aan een brommer: een Puch of Tomos. Vetkuiven kozen voor een Kreidler of Zündapp en de dames reden op een Mobylette.?

Fototentoonstelling

?Beleef de jaren '50 en '60 in deze foto-expositie. Een samenwerkingsproject van het Historisch Centrum Overijssel en het Stedelijk Museum Zwolle. Te bezichtigen van 25 september t/m 25 oktober 2015 in het Stedelijk Museum Zwolle.?
Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37