Op de avond van Veldwijk maakt Bouy een prima debuut voor PEC Zwolle
Op de avond van Veldwijk maakt Bouy een prima debuut voor PEC Zwolle brugmedia.nl

Op de avond van Veldwijk maakt Bouy een prima debuut voor PEC Zwolle

· leestijd 2 minuten Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Op de avond dat Lars Veldwijk met drie goals tegen zijn oude club Excelsior de show steelt, maakt Ouasim Bouy zijn debuut voor PEC. Een zeer verdienstelijk debuut voor de van Juventus gehuurde middenvelder. ?Dit geeft een ongelooflijk goed gevoel.?

De 22-jarige Bouy, die van 2008 tot en met 2011 de jeugdopleiding bij Ajax doorliep en op zijn achttiende verhuisde naar Turijn, maakt met name in de beginfase een prima indruk. Hij is gretig, eist veel ballen op, passt die bijna zonder uitzondering vooruit naar een medespeler en vindt daarbij openingen die de meeste spelers over het hoofd zien. De bekroning is een assist op de 2-0 van Veldwijk. Met een grote glimlach staat hij na afloop van de met 3-0 gewonnen wedstrijd -een eenzijdig potje waarin PEC geen moment wordt bedreigd- de gulzige media te woord. Radio, tv, geschreven pers, internet. Allemaal willen ze iets van hem.
?Hier ben ik heel blij mee. Dit geeft een ongelooflijk goed gevoel. Ik was heel gemotiveerd. Op het moment dat ik terugkwam, waren mensen toch nieuwsgierig. Van ?hoe is het met Ouasim?' Die mensen wil ik niet gelijk geven om het zo maar te zeggen.? Bouy doelt daarmee op de kritische vraagtekens die mensen hadden gezet bij zijn overgang naar Juventus, als achttienjarig talent van Ajax. ?Dat is altijd een vraag die zal blijven, maar dat is geweest. Ik kijk vooruit. Ik focus me nu op PEC Zwolle.?

Dat Bouy een aanwinst is voor PEC blijkt al snel. Zo'n beetje zijn eerste balcontact is een prima dieptepass op linksbuiten Ryan Thomas, die na een blessure is teruggekeeerd in de basis. Het is duidelijk dat Bouy niet van balletjes breed houdt. Hij is continue op zoek naar een splijtende pass. Al na 26 minuten levert zo'n pass een doelpunt op, de 2-0. Na een gewonnen duel op het middenveld -ook een goede eigenschap van Bouy: fysiek sterk- speelt hij Veldwijk door het midden aan. De spits neemt de bal mee en rondt feilloos af, net zoals bij de 1-0 en de 3-0.

?Ik ben daar harstikke blij mee?, zegt Bouy over zijn assist. ?Je probeert toch betrokken te zijn, beslissend te zijn, Kijk, je moet het niet forceren. Maar ik ben niet echt iemand die van de tien ballen, er acht breed of achteruit speelt. Maar als het even rustig moet, dan moet dat ook. Je kunt niet blijven gaan.?
Trainer Ron Jans was zeer te spreken over het spel van Bouy in zijn eerste wedstrijd voor PEC Zwolle, tevens zijn debuut in de Eredivisie. ?Ik was in de eerste helft zelfs nog positief verrast. Kijk, we wisten dat-ie balvast was en het spelletje goed ziet. Maar met een aantal passes stak-ie daar nog bovenuit?, aldus Jans, die ziet dat de wedstrijd na de 3-0 (58ste minuut) doodbloedt. Invaller Stef Nijland mist vanaf elf meter en Excelsior eindigt met negen man na rood voor Fischer en Van Weert.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59