Zuur verlies Dieze West tegen RKHVV

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Na de galavoorstelling tegen Alcides heeft Dieze West de tweede wedstrijd in de hoofdklasse C met 1-3 verloren van RKHVV.

De ploeg van trainer Michel van Oostrum had het lastig tegen een goed georganiseerde tegenstander, die compact speelde en weinig ruimte weggaf. Het was echter de scheidsrechter die met een cruciaal en merkwaardig besluit de wedstrijd een beslissende wending gaf. Arbiter Boekholt gaf RKHVV een strafschop, nadat hij in eerste instantie voordeel had gegeven. Spits Van der Horst schoot op de paal, waarna de kwade genius alsnog naar de stip wees.

Dieze West knokte zich na de 0-2 terug in de wedstrijd, maar dichterbij dan de 1-2 van Wahid Shimeri kwam het niet. In de slotfase besliste RKHVV het duel in de counter. De bezoekers kregen nog een strafschop, maar deze werd door Danny van der Vegt gekeerd. Mehran Ali-Pour-Asli kreeg rood voor de overtreding in het strafschopgebied, een erg zware straf voor de middenvelder.

WVF verloor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen (de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen werd afgelast) met 2-0 van KHC, de ploeg van trainer Herman Oosterhaar (oud-ZAC). ?Een verdiende nederlaag. KHC had meer kansen. Wij hebben weinig afgedwongen?, zegt trainer Freddy Smit. Erik Post en Ibrahim Tuncer scoorden in de eerste helft. Beide goals schaart Smit onder het kopje persoonlijke fouten. ?Het was een teleurstellende wedstrijd. KHC is als team verder. Dat is op zich niet verwonderlijk, aangezien wij een heel nieuw team hebben.? Smit had nog niet de beschikking over Richard Bouwmeester, Bas Bouwhuis en Sander Bolt.

In 1D werd Enter Vooruit-Berkum afgelast vanwege een overlijdensgeval bij Enter Vooruit. Aanstaande zaterdag staat de Zwolse derby WVF-Be Quick ?28 op het programma. Dat duel begint om 14.30 uur.
Op diezelfde dag is ook de derby ZAC-SVI in 2H. ZAC verloor zaterdag met 4-1 van De Esch, terwijl het volgens trainer Egbert Kragt ?echt heel goed voetbalde'. SVI pakte de eerste driepunter door vv Hellendoorn met 2-1 te verslaan.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02