Platform buigt zich over wel en wee van de jeugd

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De Zwolse jeugd staat centraal tijdens het jeugdplatform dat wordt georganiseerd door het Sociaal Wijkteam, gemeente Zwolle en Travers Welzijn. ?Waar zetten professionals, ouders en vrijwilliger dit schooljaar de schouders onder?' Dat is een voorliggende vraag tijdens het platform dat wordt gehouden op woensdag 23 september.

De organisatie: ?Tijdens het Jeugdplatform gaan de deelnemers met elkaar in overleg, bespreken we kansen en acties, delen we kennis en signalen en stellen we werkgroepen samen.? En verder zegt de organisatie: ?Vragen die we elkaar stellen, zijn bijvoorbeeld ?Wat vinden we van Zwolle als stad waar onze kinderen en jongeren opgroeien?' ?Wat willen we behouden en wat zouden we graag anders willen? Hoe zit het met de talenten en idealen van onze jeugd? Wordt er in het groene Zwolle voldoende gestruind? Heeft iedere puber een veilig, warm bed om in te slapen? Haalt iedere jongere in Zwolle een diploma waar hij/zij trots op is? Kunnen ouders hun opvoedingsvragen kwijt binnen een (sociaal) netwerk? Mogelijke thema's zijn voorts ?de Zwolse opvoedweek, bouwen aan sociale netwerken, participatie van kinderen en jongeren, speelplekken en andere thema's die leven bij de aanwezigen'.

Het Jeugdplatform wordt gehouden in Wijkcentrum Holtenbroek. De aftrap is om 18.00 uur met een ontvangst met soep met broodjes. Tussen 18.30 en 18.45 uur is de opening. Het actieve gedeelte duurt tot ongeveer 20.00 uur. Daarna is er een terugkoppeling van circa een half uur gevold door het einde om 20.30 uur. Aanmelden moet voor 18 september, zo laat de organisatie weten. Dat kan bij Elske Heinen via e.heinen@travers.nl. ?Voor de jeugd: Ben je tussen de 4 en 18 jaar en wil je meedoen aan het Jeugdplatform, geef dan je leeftijd door, dan zorgt de organisatie voor een programma dat ook leuk is voor jou.?