Zevenklapper voor heren van HC Zwolle

Sport

ZWOLLE - De heren van HC Zwolle zijn het seizoen begonnen met een 3-7 overwinning op EHV in Enschede. Na een soeverein begin verviel de ploeg van trainer Bert Bunnik in slordigheden, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar.

?Na een kwartier stond het al 0-3. Er kwam wat chaos door beslissingen van de arbitrage die beide partijen niet begrepen. Op een gegeven moment werden we zelf ook wat slordiger?, zegt Bunnik, die daar niet zo over te spreken is. ?Als je zoveel beter bent, mag je geen drie tegengoals krijgen. We missen zelf ook nog veel kansen.? Pieter-Jan Voerman (vier strafcorners), Daan Ros (twee) en Rinke Oomens tekenden voor de goals. Verdediger Oomens maakte een ?historische' veldgoal.

HC Zwolle heeft na het afscheid van vijf ervaren spelers een erg jonge ploeg. Bunnik weet dat wisselvalligheid daar inherent aan is. ?Met nieuw elan kun je verrassende dingen laten zien. Maar we gaan ook een keer door het ijs zakken.?
De doelstelling van vorig seizoen om te promoveren lijkt voor het uitgeklede, met jeugd aangevulde team een brug te ver. Voor die van afgelopen seizoen trouwens ook, toen in de nacompetitie werd verloren.