Dieze West geeft Alcides pak slaag

ZWOLLE - Aanpassingsproblemen op een hoger niveau kent Dieze West niet. De ploeg die in zes jaar tijd is opgeklommen van de vierde klasse naar de hoofdklasse begint het seizoen met een 0-5 zege op Alcides, een ploeg die al voor het achtste seizoen op rij uitkomt in de zondaghoofdklasse.

Het is geen typfout. Dieze West wint in Meppel met 0-5. Aan trainer Michel van Oostrum om de euforie in te dammen. ?Euforie mag er wel even zijn. En morgen en overmorgen ook nog wel. Maar vanaf woensdag gaan we gewoon toewerken naar de tweede wedstrijd. Dat is weer een heel andere wedstrijd?, aldus Van Oostrum. ?Het was een wedstrijd waarin alles goed viel. Maar 0-5 is wel een uitslag die staat in de hoofdklasse?, beseft de oud-prof. Nejim El Atiaoui en Wahid Shimeri scoorden in de eerste helft en dit deden ze ook na de pauze. Mehran Ali Pour Asli bepaalde de eindstand op 0-5.

Van Oostrum begon met Caleb Rahajaan, Jaouad Akloud en Wahid Shimeri in de voorhoede. De teruggekeerde Wahid en Nima Shimeri zijn volgens Van Oostrum beide nog niet wedstriijdfit, maar de trainer wilde graag met drie snelle aanvallers spelen tegen Alcides. Nima verving zijn broer in de tweede helft.