Zwolse tennistoppers dit jaar wel erbij op ZTK

Sport

ZWOLLE - De organisatie van de Zwolse Tennis Kampioenschappen is trots te vermelden dat er dit jaar voor het eerst spelers meedoen in de 2-categorie, de op-één-na-hoogste speelsterkte in Nederland. Meer dan driehonderd spelers hebben zich ingeschreven voor de ZTK, die van 14 tot en met 20 september plaatsvinden.

De wedstrijden worden doordeweeks afgewerkt op de banen van de zeven verschillende tennisverenigingen in Zwolle. Het finaleweekeinde is bij TC '91 Stadshagen. Zoals gewoonlijk liep het storm in de laatste week van de inschrijving. Drie weken voor de deadline hadden zich nog maar rond de zeventig spelers aangemeld voor het toernooi dat eerder door het leven ging als de Zwolse Masters en dat bestaat sinds 2010. Dit jaar is er voor het eerst een open inschrijving bij de jeugd. Met name in de categoriën oranje en groen (kleuren die horen bij de leeftijdsklassen 8-11 en 10-12 in het landelijke Tenniskids-programma) hebben zich veel kinderen aangemeld.

Edwin Beffers, Wilco Lindeboom en Roel Wessels (allen ZLTB) zijn de namen in het Herenenkelspel 2. Vier koppels doen mee aan het Herendubbelspel 2. Harold Jans, die onlangs op de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen (35plus) de titel veroverde in het gemengddubbelspel met Josien Boverhof, vormt een duo met Lindeboom. Ook Wisse Jonker doet mee. De nummer twee van Nederland tot en met zestien jaar, lid van TC '91, speelt samen met Morris Michel.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden