Afbeelding

Sanering Noordereiland begint

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE - De saneringswerkzaamheden op het voormalige gasfabrieksterrein op het Noordereiland gaan op maandag van start. Het gebied wordt afgezet met hekken, aldus de gemeente.

?De werkzaamheden duren tot half december 2015. Dan is het terrein aan de stadsgracht weer toegankelijk. In de periode daarna wordt het gebied ingericht als parklandschap met wandelpaden, gras, bomen en struiken. In het verleden is hier al een gedeelte van de vervuilde grond verwijderd en een laag schone grond aangebracht om het geschikt te maken voor het huidig gebruik. Met financiële ondersteuning van de provincie kunnen nu nog meer verontreinigingen weggehaald worden.?

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Antea Group. De grond wordt afgegraven tot twee meter onder het bestaande niveau (tot aan het grondwater) en weer aangevuld met schone grond. Om overlast voor omwonenden te verminderen vindt de aan- en afvoer van grond zoveel mogelijk per boot plaats.

Aarden wal

De aarden wal die de vorm van het historische vestingwerk zichtbaar maakt, bestaat uit vervuilde grond en moet dus ook afgegraven worden, zo laat de gemeente weten. ?De wal krijgt na de werkzaamheden grotendeels zijn huidige contour terug. Onlangs heeft overleg plaatsgevonden met een aantal mensen die vreesden dat de wal aangetast zou worden. Bij verdere uitwerking van plannen in de toekomst zullen deze mensen betrokken worden om meningen te kunnen uitwisselen.?

Het gebied wordt na de sanering ingericht als parklandschap met een grotere variatie aan bomen en struiken en extra wandelpaden. De inrichting gaat meer aansluiten bij de overige groene randen van de binnenstad.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59