Afbeelding

De Stelvio ? het monster ? verbindt

· leestijd 1 minuut Sport

De Stelvio ? het monster ? verbindt

Stichting Klim je Fit uit Hengelo organiseert al jaren fietsuitdagingen met als doel er fitter van te worden. Dit jaar staat net als in 2014 de Stelvio gepland. Dit jaar is het extra bijzonder. Het monster van een berg verbindt namelijk Zwolse en Hengelose fietsers met elkaar. Hoe dat zo komt?

Breng ouders dichter bij hun zieke kind!
Na een succesvolle beklimming in 2014 met tien fietsers, ontstond het idee om met meer deelnemers naar boven te gaan. Marc Haagsma (voorzitter van Klim je Fit in Hengelo) en Arjan Biel (van 360 photo lab in Zwolle) kwamen met het idee om deze twee plaatsen met elkaar te verbinden. Sportief èn in het kader van een goed doel.

Regio overschrijdend is het werk van het Ronald McDonald Huis. Met een sterke achterban zorgt het huis ervoor dat ouders uit onder andere Twente dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. Al snel werd locatiemanager Lianne Booijink gecontact en zij vond het initiatief geweldig. ?Dit contact met de doelgroep op grote hoogte, in de Dolomieten, is geweldig te noemen!? aldus Booijink.

Gedurende de gehele zomerperiode is er door verscheidene deelnemers over de grens getraind in onder andere Frankrijk, Kroatië, de Toscane en Sauerland. Er zijn dus veel hoogtemeters gemaakt. Het gezelschap vertrekt op donderdag 10 september naar Bormio om na een dag infietsen op zaterdag de twaalfde de Stelvio te beklimmen. Op de top wordt bekend gemaakt wat er bij elkaar is geklommen voor het Huis in Zwolle.

23 fietsers, 4 begeleiders en een fotograaf gaan de uitdaging aan. Met één doel! Op een 56% zwaardere berg dan de Alpe d'Huez naar de top!

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13