Afbeelding

Passiebloem als interessante bestemming Monumentendag

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Oliemolen De Passiebloem aan de Vondelkade bloeit open tijdens Nationale Monumentendag (12 september). Het nationale monumenten-thema is ?Kunst en ambacht'.

Daarom mag iedereen die op dit gebied iets met molens doet, naar De Passiebloem komen en daarmee pronken. ?Teken, schilder of borduur je molens, bouw je ze van lego of luciferhoutjes, komt en laat dat zien?, zo laat de organisatie weten.

?De Passiebloem is een bijzondere oliemolen waarvan er maar acht in Nederland zijn. Als er wind is draaien buiten de wieken en is er binnen veel te zien. Slaande oliepersen en indrukwekkende grote raderen; de molenaars bedienen allerlei werktuigen en zijn druk in de weer met het olieproces, waarbij olie uit lijnzaad wordt gewonnen.

Deze lijnolie is goed te gebruiken voor schilderwerken en onderhoud van hout en is te koop in het molenwinkeltje. Op monumentendag wordt er tien procent korting gegeven op deze olie . Daarnaast worden er diverse meelsoorten verkocht, aangeleverd door een korenmolen uit de buurt.?

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 22 uur geleden