Expertisecentrum start Gezondheidstrainingen met Ben Swienink

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Expertisecentrum Voet & Beweging is er voor iedereen die een leven lang goed en gezond wil bewegen. Daarom start het centrum met workshops en trainingen bij die in het teken staan van kracht, coördinatie en behoud van fitheid, op alle niveaus.

Ben Swienink gaat de trainingen verzorgen. De trainer heeft een grote staat van dienst in het begeleiden van sporters. Hij is bewegingsanalist in het Isala Ziekenhuis, is bij av PEC1910 loop-, coördinatie- en conditietrainer geweest en was in de roei- en triatlonwereld jarenlang trainer/coach op internationaal niveau. Ben begint met een algemene training, waarin het gaat om bewustwording en aansterken van het bewegingsapparaat. Hij legt uit: ?Veel mensen hebben geen idee hoe ze hun lichaam en hun spieren gebruiken en wat bepaalde inspanningen voor effect hebben. Ik help hen om hun lichaam beter te begrijpen en te gebruiken, zonder overbelasting. Tijdens de training is er veel persoonlijke aandacht voor de deelnemers. Resultaat van de training is dat de deelnemer zich niet alleen fysiek sterker voelt maar ook zijn houding, bijvoorbeeld tijdens het wandelen of sporten, heeft verbeterd. Dat maakt ook dat de meeste deelnemers meer gaan bewegen en sporten en dat ook kunnen doen tot op hoge leeftijd.?

Iedereen vanaf 35 jaar is welkom. De eerste training is op 15 september van 09.30 tot 11.00 uur. De tweede training is op 17 september van 19.30 tot 21.00 uur. Het gaat om vijftien lessen van elk anderhalf uur. De trainingen kosten 5 euro per keer en beginnen op de parkeerplaats van HTC aan de Brinkhoekweg 200 in Zwolle. Aanmelden kan via www.voetenbeweging.nl/gezondheidstrainingen, klik op de button Gezondheidstrainingen op de homepage.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 5 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden