Pedro Sluiter

Verrassende zege Ulu Spor in derby

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Onder het toeziend oog van onder meer vele oud-spelers en oud-trainer Patrick Wijsman ging SV Zwolle zondag op het eigen Sportpark De Marslanden met 0-2 onderuit tegen Ulu Spor in de districtsbeker. In een wedstrijd om des keizers baard -groepswinnaar CSV ?28 was door beide ploegen al niet meer in te halen- eiste Thomas Wieringa met twee doelpunten de hoofdrol voor zich op.

Wieringa is teruggekeerd op het oude nest na één seizoen Be Quick ?28 en voelt zich als een vis in het water in zijn vrije rol. Die vrije rol kon hij bij Be Quick ?28, met wie hij afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede klasse, niet opeisen. Door trainer Arnie Pot werd hij voornamelijk als back gebruikt. Bij Ulu Spor zwerft hij over de flanken, het middenveld en zo nu en dan de spitspositie. Het is een stuk fijner voetballen voor de aanvaller van nature. Wel op een behoorlijk lager niveau. Met Ulu Spor gaat hij uitkomen in de vijfde klasse. De tijd dat voetbal voorrang had boven werk en privé-leven is voorbij. ?Ik ben sinds twee weken verloofd, dus daar wil ik ook wat meer tijd voor vrijmaken. Qua werk werd het ook lastig met de trainingen bij Be Quick. En op zondag voetballen vind ik ook wat relaxter. Voetbal is heel leuk om te doen, maar het is wel een bijzaak?, aldus Wieringa, die met zijn gouden linker de wedstrijd beslist in het voordeel van Ulu Spor. Een wedstrijd waarin SV Zwolle met name voor de pauze behoorlijk tegenvalt. Ulu Spor creëert zelf ook weinig kansen, maar is met een vrije trap en één messcherpe uitbraak dodelijk effectief. ?Verrassend?, noemt Wieringa de zege. ?Zeker omdat je eerder twee keer dik verliest. Dit is een mooie opsteker.?

Bij SV Zwolle is er minder optimisme na twee remises en een nederlaag in het bekertoernooi. ?We hebben gezegd dat we willen promoveren, maar het is een beetje raar om dat na zo'n wedstrijd te stellen. Dan denk je ook: ?die vent is niet goed bij'?, zegt trainer Joshua Nijlant.

Afbeelding
Auto knalt na aanrijding tegen twee bomen: Vrouw gewond Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Vallende tak door storm valt op rijdende auto: Bestuurder met de schrik vrij Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Celstraf geëist tegen Zwollenaar die jaren kinderporno verzamelde Algemeen 23 uur geleden