Bijeenkomst voor Zwolse mantelzorgers over oedeem

Algemeen


SCHELLE - Topfit Fysiotherapie en Steunpunt Mantelzorg Zwolle organiseren dinsdag 22 september een bijeenkomst over oedeem voor mantelzorgers. Deze middag is de eerste in een serie van drie, met iedere keer een ander onderwerp.

De bijeenkomsten bieden zowel informatie als een beweeg- en ontspanningsprogramma met als doel kennisdelen. Tegelijkertijd is het de bedoeling mantelzorgers een moment voor zichzelf te bieden, vandaar dat beweging en ontspanning een onderdeel van het programma zijn.

Op de eerste middag is Loes van de Port, oedeemtherapeut, spreker. Zij vertelt wat de signalen van oedeem zijn, wat de risico's zijn, wat er aan te doen is en geeft tips voor het aantrekken van steunkousen. Het eerste deel van de bijeenkomst bestaat uit informatie en daarna is er koffie of thee, gevolgd door een les ontspanning en beweging.

De bijeenkomst voor mantelzorgers is op 22 september 2015, van 14.00 tot 16.00 uur aan de Forelkolk 43-45 in Zwolle. Deelname is gratis. Van te voren aanmelden bij ZwolleDoet! via e-mail mantelzorg@zwolledoet.nl.

De volgende bijeenkomsten staan op het programma op 27 oktober (rugscholing/til-techniek en ontspanning) en op 17 november (valpreventie en ontspanning).

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 23 apr, 08:18
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16