Cursussen in de Zwolse Synagoge

Partnerbijdrages

BINNENSTAD ? De educatieve organisatie, Stichting Judaica Zwolle, die als doel heeft kennis van de joodse godsdienst, geschiedenis, taal en cultuur te verspreiden, organiseert dit najaar zes cursussen in de Zwolse synagoge aan de Samuel Hirschstraat. Zoals de cursus Bijbels Hebreeuws van dr. Evert van den Berg. Dr. Hans Schravesande neemt vanaf 13 oktober de cursus van vier dinsdagavonden voor zijn rekening over het filosofische en religieuze werk van Martin Buber. Op zondag 8 november spreekt prof. dr. Irene Zwiep in de Samuel Hirschlezing over seculier Jodendom. Een cursus over de Samaritanen start op 18 november.

Voor liefhebbers van Jiddische liederen begint op 2 december de cursus 'Zay gezunt' van drie woensdagavonden. Docent is Ingrid Petiet. Vanaf 17 december kunt u onder begeleiding van dr. Peter van 't Riet aan de slag met het Bijbelboek Leviticus.

De cursussen en de lezing zijn toegankelijk voor iedere geïnteresseerde. Wie meer wil weten of zich wil aanmelden, kan terecht op judaica-zwolle.nl, een folder opvragen via info@judaica-zwolle.nl of de synagoge bezoeken op zondag 13 september vanaf 13.30 uur.