Windesheim studenten demonstreren zaterdag tegen uitzetting van Margarita
Windesheim studenten demonstreren zaterdag tegen uitzetting van Margarita brugmedia.nl

Windesheim studenten demonstreren zaterdag tegen uitzetting van Margarita

Algemeen

In Kampen wordt op 29 augustus de ?Walk for Margarita' gehouden. Een protestmars tegen de uitzetting van Margarita. Zij studeert aan Windesheim de studie rechten.

Margarita Alexandrova is 7 jaar geleden gevlucht uit Oezbekistan wegens onderdrukking van haar geloof. In de jaren dat Margarita in Nederland woont heeft ze zich ontwikkeld tot een echte Nederlander.

Nu de rechter heeft besloten dat ze niet in aanmerking komt voor het kinderpardon, kan ze op elk moment terug naar haar ?eigen' land gestuurd worden. Het land dat ze verliet toen ze tien was, waarvan ze de taal niet spreekt en waar ze nog gevaar loopt ook.

De organisators zijn het niet eens met de beslissing van de rechter. Ze vinden 7 jaar veel te lang. Daarom roepen ze alle Windesheim studenten op om zaterdag mee te lopen met de ?Walk for Margarita'.

De protestmars start zaterdag 29 augustus om 16.00 uur in de middag vanaf station Kampen. De mars van een klein uurtje zal via de binnenstad naar het gemeentehuis leiden. Daar zullen enkele vertegenwoordigers van politieke partijen en maatschappelijke organisaties de demonstranten toespreken.
Wie de sprekers zijn wordt komende week bekend gemaakt.

?'Kom in actie en loop mee!'' is de oproep van de actievoerders.

Meer weten over de uitzetting? Surf naar http://www.margaritamoetblijven.nl