Afbeelding

Openbare Montessori Basisschool Zwolle houdt reünie

Partnerbijdrages

De Montessorischool Zwolle houdt op zaterdag 19 september een reünie voor schoolverlaters tussen 1990 en 2010. Op 1 augustus 1990 begon in Zwolle de eerste en enige Montessorischool.

De basisschool begon met twintig kleuters in een lokaal van openbare basisschool de Octopus. Al snel, na de kerst in hetzelfde schooljaar, kwam er ook een middenbouw-groep bij. In 1991 groeide de school verder en werd er begonnen met de nieuwbouw. Zo werd een nieuwe Montessorischool concreet en werkelijkheid. De school, inmiddels met onder-, midden- en bovenbouw, verhuisde in 1991 naar de Zalmkolk. De leerlingen stroomden van alle kanten uit Zwolle binnen.

Eind jaren negentig kwamen er plannen om nieuwbouw te realiseren aan de Energieweg. In 2005 was het zo ver. Onder leiding van 19 het Atelier architecten rees er een fantastisch gebouw uit de grond. Ook Catalpa, het huidige Smallsteps, deed haar intrede. Sindsdien zit de Openbare Montessori Basisschool Zwolle in een mooi, licht en ruim gebouw.

Op zaterdag 19 september tussen 14.00 en 17.00 uur zijn oud-leerlingen (schoolverlaters tussen 1990 en 2010), hun ouders en oud-leerkrachten van harte welkom op de reünie. Het gebouw aan de Energieweg 9 in Zwolle bevindt zich tegenover de Hortensiatunnel, vlakbij Assendorp. Aanmelden voor de reünie kan via info-montessori@ooz.nl of kijk op de site: www.montessori-zwolle.nl.