Afbeelding

Dieze West blijft steken op gelijkspel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
WEZEP- Een remise, daar bleef het bij. Dieze West kwam bij WHC niet verder dan 1-1 in een duel met vooraf misschien een pikant tintje door de plotsklapse terugkeer van de broers Shimeri van WHC naar de ploeg van Michel van Oostrum. Bovendien liepen er op Sportpark Muldersingel nogal wat Dieze West-spelers rond met een verleden in Wezep, waaronder aanvoerder Jesper Beunk.

?Ik krijg daar echt geen extra prikkel door. Ik focus me alleen op Dieze West, waar ik het hartstikke naar mijn zin heb.? Verdediger Beunk kan na het beginsignaal direct aan de bak. WHC pakt het initiatief en krijgt ook kansen. De kersverse hoofdklasser mag keeper Danny van der Vegt dankbaar zijn dat de teller op nul blijft. Dieze West komt nauwelijks toe aan het favoriete spelletje, maar neemt wel een 0-1 voorsprong. Jaoud Akloud is het eindstation van een mooie aanval en prima assist van Lodewijk de Vries. Even later heeft Dani Lohman de kans de score te verdubbelen maar hij mist opzichtig.

Na rust probeert het fris en fanatiek spelende WHC de gasten opnieuw onder druk te zetten met ook weer kansen tegen de geïmproviseerde Zwolse defensie zonder de geschorste Tom IJzerman. Aan de andere kant is er opnieuw een mogelijkheid voor Lohman na een mooie pass van Nejim El Atiaoui. Doelman Jasper Kuiper, net als zijn collega in het andere doel sterk op dreef, grist de bal net weg. Als Akloud na een afgekeurde goal protesteert, krijgt hij zijn tweede geel en dus rood. Een kwartier later wordt de Wezeper strijdlust beloond via Özhan Kardag. Als ook Ali Pour Asli kan inrukken na twee keer geel, eindigt Dieze West het duel, zonder verdere averij, met negen spelers. Beunk is na afloop snel klaar met zijn analyse. ?We speelden veel te slordig. Bovendien ontbrak vaak de eindpass.? Trainer Van Oostrum sluit zich daar bij aan.? Vanaf het begin was het onrustig. We misten vandaag net iets teveel spelers.?

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50