Broers Shimeri terug naar Dieze west

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

WEZEP- Nima en Wahid Shimeri zullen dit seizoen niet in actie komen bij zaterdageersteklasser WHC. Zonder een bindende wedstrijd gespeeld te hebben ziet het technisch begaafde duo af van een verblijf in Wezep en keren de broers terug naar Dieze West.

De opmerkelijke beslissing liep zaterdag als een rode draad door het bekerduel tussen WHC en Dieze West (1-1). De overstap naar WHC was opmerkelijk ?transfernieuws' in het Zwolse amateurvoetbalwereldje, waar de mutaties als vanouds groot zijn.

Na het besluit van de balvaardige vleugelspitsen om Dieze West alsnog trouw te blijven, ontbraken de Shimeri's zaterdag op Sportpark Muldersingel. Heimwee zou de voornaamste drijfveer zijn van de broers de overgang terug te draaien.

Secretaris Hinneman Slof van Dieze West kan zich daar wel wat bij voorstellen. ?Ze hebben bij ons hun vrienden. We waren ook erg teleurgesteld over hun besluit om naar WHC te gaan. Maar ik wil vooropstellen dat er tot afgelopen week geen contact is geweest. Pas toen Nima Shimeri mij belde is de zaak gaan rollen." De bestuurder is niettemin blij dat ze terug zijn. ?Maar ik besef wel dat het heel vervelend is voor WHC.?

Not amused
Trainer André Blom van WHC is duidelijk 'not amused'. ?Ik wil het er eigenlijk helemaal niet meer over hebben. Natuurlijk leveren we voetballend veel in. Maar we doen het met degenen die er nu staan. Ik vind het prachtig hoe eigen jongens als Jelle Post en Mitchel Dijkhof zich ontwikkelen. Daar moeten we ook langzaam naar toe. Misschien kunnen we nog wat versterkingen halen die hopelijk wel bij deze club passen.?

Dieze West-trainer Michel van Oostrum wil niet al te veel woorden vuilmaken aan de kwestie. ?Natuurlijk snap ik de emotie bij WHC. Ik zou echter hypocriet zijn als ik zeg dat ik niet content ben met hun terugkeer. Snelheid en diepgang kunnen we heel goed gebruiken. Dat heb je vandaag wel kunnen zien.?