Pedro Sluiter

Kansloze nederlaag PEC tegen PSV

(door Mark van der Vegt)
ZWOLLE - De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en de verwachtingen zijn hoog. In de aanloop hoopt PEC Vrouwen op een puntje tegen PSV, maar de werkelijkheid is anders.

Er staan nog zeven minuten op de klok als Judith Frijlink de eerste Zwolse treffer van het seizoen laat aantekenen. Op de tribune veren de 300 toeschouwer met een PEC-hart op, bijna schrikkend van de ietwat potsierlijke goaltune. Want een treffer in de slotfase is leuk en aardig, maar als het 'slechts' een eretreffer is, is er geen reden voor uitbundigheid. Zeker niet na een kansloze exercitie zoals vandaag. Want in eigen stadion verliezen met 4-1 staat al niet erg goed, maar de thuisploeg komt er, in het licht van de gemiste PSV-kansen, nog genadig van af.

PSV komt na veertien minuten op voorsprong uit een vrije trap. Kirsten Bakker wordt teruggefloten na commentaar op de leiding, waarna Myrthe Moorrees de bal uit de (indirecte) vrije trap op de lat schiet en Michelle Hendriks in de rebound beter oplet dan de PEC-defensie. Diezelfde Bakker veroorzaakt ruim tien minuten later een strafschop, die door Moorrees wordt verzilverd. Het enige dat PEC in te brengen heeft in de eerste 45 minuten voetballen, is anderhalve voorzet en welgeteld één schot op doel. In de 42ste minuut?

Meteen na de pauze gooit PSV het duel op slot. Nadia Coolen mag met de bal aan de voet door de PEC-defensie soleren en Nadja Olthuis passeren. De bezoekers laten hierna de teugels ietwat vieren en dat geeft PEC wat ruimte om ook wat bij te dragen. Kleine kansjes op mogelijkheden ? of andersom ? doen zich voor, op de tribune klinken zowaar weer kleine gilletjes ter aansporing. Nadia Coolen bekroont ondertussen de solo van de avond niet met een doelpunt, scheidsrechter Richard Kroessen voert tot algemene hilariteit een perfecte achterwaartse koprol uit en Nadia Olthuis geeft nog een tegentreffer weg alvorens Frijlink dus de Zwolse eer redt.