Afbeelding

Toneelgroep Boer&Buys houdt huis tijdens het Stadsfestival

Algemeen

BINNENSTAD ? Tijdens het Stadsfestival Zwolle gaat op 3 september de humoristische voorstelling ?In Holland staat een huis' voor (jong)volwassen van toneelgroep Boer&Buys in première. ?In Holland staat een huis' vertelt het verhaal van Max en Mette die verliefd worden op elkaar en hun droomhuis.

Bezoekers zien het stel in verschillende fases van hun leven en de worstelingen die daarbij horen. ?Het stuk gaat over jouw dromen en die van de ander waarmaken, maar dat je daarbij ook jezelf en de andere kan verliezen. Ik denk dat onze voorstelling daarmee herkenbaar is voor veel verschillende leeftijden?, vertelt Martijn.

Lachen
?Ja, maar het gaat ook over samen je best willen doen voor een relatie en het toch uit je handen voelt glippen. Nu klinkt het heel zwaar, maar er valt ook veel te lachen hoor?, vult Renée aan, ?Ik denk dat je erg kan lachen wanneer je stiekem kan meekijken in de relatie van Mette en Max. Juist omdat het ook dingen laat zien die je normaal gesproken voor de buitenwereld verborgen houdt.?

VOLT
Theatermakers Martijn Boer en Renée Buys kennen elkaar al sinds hun studie aan de Academie voor Theater ArtEZ in Zwolle. Daarnaast waren ze beiden theatermaker bij Theatergroep VOLT, waarvan Buys een van de oprichters was. Daar maakten ze onder andere de voorstellingen ?Van de visser en zijn vrouw' en ?Familie Visser'. Het nieuwe gezelschap wil zich richten op eigentijdse toneelvoorstellingen voor alle leeftijden.