Zwolsche Boys klopt VHK in oefenduel

Sport

ZWOLLE - Zwolsche Boys heeft zaterdag in een oefenduel met 2-1 gewonnen van VHK, vorig jaar nog tegenstander in de derde klasse.

Drie dagen voordat het toernooi om de districtsbeker van start gaat, boekte het gedegradeerde Zwolsche Boys een bemoedigende zege op de hard werkende ploeg uit Sint Jansklooster. In een wedstrijd met bij vlagen erg fysieke duels draaiden de groenwitten na de pauze een 0-1 achterstand om. Een eigen doelpunt van VHK-captain Jaap Lok en een kopbal van Dennis Bergs, op aangeven van de voortdurend gevaarlijke Bas de Man, leverden de ploeg van Hans Tuin in het laatste kwartier de zege op.

?De laatste 25 minuten speelden we 4-3-3. Misschien dat we dat wel gaan spelen. We hebben er op zich wel de mensen voor.? De trainer weet nog niet waar zijn ploeg staat met het oog op komend seizoen. ?Het voetbal is heel anders in de vierde klasse. Als iedereen fit is, moet je zeker mee kunnen doen bovenin, maar het is even afwachten.? Onder meer routiniers Roy Supèr en Richard Teunis moeten nog herstellen, maar in vergelijking met een jaar geleden (blessuregolf) heeft Tuin heel wat meer te kiezen. Zwolsche Boys begint dinsdag het bekertoernooi met een uitwedstrijd bij Hattem (19.00 uur). VSCO '61 en SVI wachten hierna.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden