Pedro Sluiter

KV Oranje Zwart viert eeuwfeest

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Er is één bijna jarig en dat is Korfbalvereniging Oranje Zwart. Op 28 november 2015 bestaat de club honderd jaar. Oranje Zwart gaat dit feest naar eigen zeggen ?sportief, fanatiek, terugkijkend, trots en uitbundig vieren'.

Het jubileumseizoen wordt geopend met een open dag op 3 of 10 oktober, afhankelijk van het nog niet gepubliceerde wedstrijdprogramma. Zodra de datum bekend is, zal dit op Facebookpagina's KV Oranje Zwart en Oranje Zwart 100 jaar, en op de website www.oranje-zwart.nl of per uitnodiging worden aangekondigd. Op 28 november 2015 is er een officiële receptie. De reünie tijdens het slotfeest op 18 juni 2016 en het ?zeer bijzondere' jeugdkamp moeten het seizoen groots eindigen.

De historie van de eerste 75 jaar is beschreven in een jubileumboek, dat digitaal te raadplegen is op de website. Over de laatste 25 jaar is nu ook een boek gemaakt, welke op 28 november wordt gepresenteerd.
Oranje Zwart speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog kort in de hoogste klasse van de korfbalbond en tijdens het 75-jarig bestaan promoveerde Oranje Zwart voor het eerst naar de overgangsklasse. Daar acteerde het een aantal jaren. Afgelopen seizoen werd het eerste team kampioen in de tweede klasse.
Naast het sportieve succes kenmerkte het afgelopen seizoen zich door een verhuizing en een wisseling van de wacht. Linda de Leeuw volgde Rob van Nieuw Amerongen op als voorzitter. Oranje Zwart verhuisde van De Pelikaan naar Sportpark De Marslanden, onder meer om een groei van het ledenaantal mogelijk te maken en meer zichtbaar te zijn.

?Wij zijn er klaar voor om ook de komende honderd jaar korfbal te bieden op elk niveau. De toekomst voor KV Oranje Zwart schat ik dan ook positief in aan de Marsweg 2, waarmee we dichter bij onze leden zitten. Iedereen is van harte welkom?, aldus de nieuwe voorzitter De Leeuw.