Afbeelding

Geluidsniveau tijdens Stratenfestival hoeft niet omlaag

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? Het geluidsniveau op het hoofdpodium van het Stratenfestival in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle hoeft niet omlaag. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel besloten. De rechter vindt dat het maximale geluidsniveau dat de gemeente heeft vastgesteld niet leidt tot ?onduldbare hinder' voor de omwonenden. Het festival vindt plaats op 21 augustus.

Op het hoofdpodium is op die dag van half acht tot half twaalf 's avonds een show van RadioNL en TV Oranje, met optredens van Nederlandse artiesten. Omwonenden, verenigd in de groep ?Herrie uit de Stad', vinden dat zo'n evenement helemaal niet moet plaatsvinden in het park. Maar als het dan moet, dan liever met nog minder geluid.

De gemeente Zwolle heeft het toegestane geluid ten opzichte vorig jaar al naar beneden geschroefd. De rechter vindt dit vooralsnog voldoende. Hij overweegt mee dat het evenementenbeleid van Zwolle nog in ontwikkeling is en dat nader geluidsonderzoek in het huidige festivalseizoen plaatsvindt, waarna definitieve normen  worden vastgesteld.

Voor de organisatoren is het huidig toegestane niveau te laag, maar het lijkt er niet op dat dit roet in het eten gaat gooien.