Pedro Sluiter

Steppers breken record na record

Sport

ZWOLLE - In de schaduw van de 24 uurs-recordpoging van Hermien Koers uit IJsselmuiden deden vier leden van Stepteam Zwolle een poging om het 1 uurs-record te verbeteren. Martijn Tiemens legde op de fraaie, dit jaar geopende outdoor-skeelerbaan in Heerde de grootste afstand af van het viertal.

Tiemens mag zich wereldrecordhouder 1 uur steppen noemen met een afstand van 27,24 kilometer. Jeroen Houdé ging vrijdagavond, een uur na Koers, als eerste van het viertal van start. Houdé verbeterde gelijk het oude wereldrecord, maar raakte dat later weer kwijt aan Machiel Steenbergen. De jonge sprinter kwam tot 26,74 kilometer. Oudere broer Jonathan Steenbergen begon sterk aan zijn poging, maar staakte halverwege de strijd. Het bleek lastig om de race op de juiste manier in te delen. Tiemens vond uiteindelijk de beste balans tussen niet te hard van start gaan en uiteindelijk alles hebben gegeven.

Tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 19.00 uur kwam hoofdrolspeelster Koers (30) tot een afstand van 432 kilometer en 82 meter (1.224 rondes). Ze was de eerste vrouw die zich aan deze recordpoging waagde. Het absolute wereldrecord blijft in handen van Peter Groeneveld uit Oldenzaal. In 2012 stepte hij 545,9 kilometer in 24 uur.
Koers rijdt bij Stepteam Selles Kamperzeedijk, dat met Stepteam Zwolle deel uitmaakt van Stepvereniging West-Overijssel.