Berkum derde op oefentoernooi

Sport

ZWOLLE - Berkum is als derde geëindigd op het Fletcher Top-toernooi in Rijssen. De Zwolse eersteklasser maakte een goede indruk op het oefentoernooi van Excelsior ?31.

Zo versloeg Berkum de gastheer twee keer. In de groepsfase won het doordeweeks met 3-1 van de hoofdklasser en in de strijd om de derde plaats won het na shoot-outs. Alleen zondaghoofdklasser Quick ?20 was Berkum de baas. In de kruisfinales was de latere toernooiwinnaar met 2-1 te sterk. Berkum kwam nog wel op voorsprong. Via Marc van der Meulen, weer terug na blessureleed, en broer Chris kwam de bal terecht bij aanwinst Johnsen Bacuna, die na een goede actie scoorde met wat hulp van de Quick-doelman. Berkum verloor hierna de greep op het middenveld tegen het vlot combinerende Quick ?20, dat terecht met 2-1 won.

Quick ?20 speelt in de zondag hoofdklasse C in de derde speelronde tegen Dieze West, volgend seizoen de enige Zwolse hoofdklasser. Dieze West won op vrijdag met 3-1 van tweedeklasser ZAC. ZAC won een dag later met 1-4 bij derdeklasser ONR. Klassegenoot van ZAC in 2H, SVI, won zaterdag met 7-1 SC Rouveen (2J Noord). SV Zwolle begon met een 0-1 zege bij Raalte.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden