Tennisser Jonker vroeg eruit op NJK

Sport

ZWOLLE - Voor Wisse Jonker zijn de Nationale Jeugd Kampioenschappen teleurstellend verlopen. De zestienjarige Zwollenaar verloor als nummer twee van de ranglijst al in de eerste ronde.

?Daar had ik zeker meer van verwacht. Hij is een jaar jonger, maar ik speelde gewoon echt niet goed?, zegt Jonker over de 6-3, 6-0 nederlaag tegen Jasper Baggerman. Jonker kreeg een waarschuwing van de scheidsrechter aan het begin van de tweede set. ?Omdat ik volgens de scheidsrechter onbehoorlijke taal bezigde. Ik zei heel hard ?tering'.? Jonker slaagde er vervolgens niet meer in zich terug te knokken in de wedstrijd.

Zijn trainingsmaatje bij het Centre for Sports & Education in Zwolle, Ryan Nijboer, voldeed wel aan de verwachtingen in Rotterdam en Dordrecht. De nummer één van Nederland tot en met zestien jaar kroonde zich als Nederlands kampioen door in de finale af te rekenen met Adamatus Admiraal.

In het dubbelspel wist Jonker zich enigszins revancheren. Samen met Ilco van Buuren haalde hij de finale, maar daarin waren Julian Prins en Yannick Verwater met 7-6 (4), 7-6 (4) te sterk. Jonker haalde in maart nog de finale op de Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen. Admiraal was toen te sterk.

Deze week doet Jonker mee aan een nationaal ranglijsttoernooi in Groningen, voor senioren. Jonker moet zich wel zien te kwalificeren voor het toernooi bij G.L.T.V. Cream Crackers.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50