Voetbaldagen bij SVI en Berkum

Sport

ZWOLLE - De Zwolse Voetbaldagen en de ProjectSports Voetbaldagen worden deze week gehouden bij respectievelijk SVI en Berkum.

Op maandag, dinsdag en woensdag krijgen kinderen overdag een gevarieerd programma onder leiding van gediplomeerde trainers, waarbij het spel met de bal, en met elkaar, centraal staat. De Voetbaldagen van SVI zijn voor voetballers uit de leeftijdscategorieën F, E en D. Hier komen voornamelijk spelertjes uit Zwolle-Zuid (lees: van SVI, ZAC en Zwolsche Boys) op af. Het maximale aantal van 96 voor de Zwolse Voetbaldagen was al snel bereikt. Door de stormloop aan inschrijvingen heeft SVI twee extra voetbaldagen aangeboden (op donderdag en vrijdag). SVI organiseerde de Voetbaldagen vorig jaar voor het eerst zonder de KNVB.

De Voetbaldagen van Berkum hebben een wat meer regionaal karakter en vallen onder de vlag van een grotere organisatie. ProjectSports heeft het concept van de KNVB overgenomen en die organisatie heeft het aanbod uitgebreid naar B- en C-pupillen. ProjectSports houdt deze week ook Voetbaldagen in Dalfsen.