Afbeelding

D66 bezorgd om ?zorgmijders'

Partnerbijdrages

ZWOLLE ? D66 Zwolle maakt zich zorgen om de groep zogenoemde ?zorgmijders'. Daarmee doelt de partij op mensen die dit jaar te maken krijgen met een stapeling van kosten doordat ze (net) te veel verdienen om recht te hebben op toeslagen en eigen bijdragen moeten betalen.

Voor 2015, onder de AWBZ, betaalden mensen een eigen bijdrage voor ontvangen zorg die werd gebaseerd op het inkomen, of maximaal 27 procent van het budget van de zorg. Het laagste bedrag gold als eigen bijdrage legt D66-raadslid Henk Schippers uit.

?Vanuit het rijk is de bovengrens van 27 procent losgelaten. En het is nu aan de gemeente om hier eventueel een percentage voor vast te stellen.? Sommige mensen betalen, aldus D66, fors meer en er zijn er die geen gebruik meer maken van zorg uit de Wmo. De partij is benieuwd of het college van b en w hier weet van heeft en wat ze er aan wil doen. In een schrijven aan het college vraagt D66 of bekend is hoeveel mensen de zorg hebben stopgezet en hoe deze groep de zorg nu organiseert.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden