Afbeelding

Ontruiming Hopmanshuis geëist

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) ? Er is een serieuze gegadigde voor de aankoop van het Hopmanshuis aan de Rodetorenplein in Zwolle. Die wil er 1,3 miljoen euro voor neertellen, fors meer dan de executiewaarde van het pand dat op 1 september geveild zal worden. Maar dan moeten de huidige huurders eruit en dat is nog een probleem. Het concern van vastgoedondernemer en eigenaar Van der Reijd stribbelt tegen.


 


In een kort geding heeft de Stichting Nationaal Restauratiefonds woensdag ontruiming van het pand geëist binnen drie dagen. Dat geldt overigens niet voor het restaurant ZòXander dat op de benedenverdieping is gevestigd.


 


Het Restauratiefonds heeft in 2005 een hypotheek verstrekt van 2 miljoen euro aan eigenaar Van der Reijd. Vorig jaar bleven de betalingen achter, waarna er gesprekken zijn geweest. Bij die gelegenheid zou het Restauratiefonds hebben aangedrongen op verhuur van de ruimtes. Maar volgens de hypotheekgever is nooit expliciet en schriftelijke toestemming gegeven voor verhuur.


En daar draaide in het kort geding voornamelijk over.


 


De kantoorruimtes in het pand moeten leeg zijn, wil de verkoop doorgaan. Bovendien stelt het restauratiefonds dat de huidige huuropbrengsten veel te laag zijn. Van der Reijd, die met meerdere bv's in het pand zit, zou ?zichzelf' een huurprijs van 3.000 euro per jaar in rekening gebracht hebben. Een andere huurder, Van Zantwijk & Van Ven Onroerend Goed, betaalt duizend euro per maand, ook bizar laag volgens het restauratiefonds.


 


Volgende week is de uitspraak van de rechter.


 

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59