Petitie openstelling alle supermarkten zwolle

Algemeen

De gemeente Zwolle verleent sinds 2012 ieder jaar per 1 februari aan maximaal 8 supermarkten een vergunning. Deze supers mogen dan het aankomende jaar de deuren op de zondagmiddag / avond open stellen. De vergunning voor de Spar Mulder aan de Roemer Visscherstraat heeft in dit rijtje een uitzonderingspositie. Deze supermarkt is in het verleden ooit een vergunning voor de zondagopenstelling verleend voor onbepaalde tijd.
Zoals de meesten nu wel weten is de openstelling van de supermarkten een succes, bij sommige supermarkten is het net een attractiepark vlak voor openingstijd qua mensen die staan te wachten.
en op Twitter is elke zondag wel te lezen hoe druk het is.
Naar aanleiding van deze (succesvolle) openstelling wil ik (Gerrit-Jan Mondria) doormiddel van een petitie het punt openstelling weer op de agenda zetten van de gemeenteraad Zwolle en met als doel dat ALLE supermarkten een onbeperkte ontheffing krijgen om elke zondag open te mogen zijn. Hiervoor zijn minimaal 500 ondertekeningen nodig, maar aangezien we minimaal 120.000 inwoners hebben moet dit doel haalbaar wezen.

De link van de petitie is: https://petities.nl/petitie/alle-supermarkten-open-op-zondag

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden