Beheerders van gratis fietsenstallingen onder dak
Beheerders van gratis fietsenstallingen onder dak brugmedia.nl

Beheerders van gratis fietsenstallingen onder dak

Algemeen

BINNENSTAD ? De beheerders van de gratis bewaakte fietsenstallingen aan het Rodetorenplein en Meerminneplein hebben sinds deze week een eigen, stalen gebouw.

De nieuwe onderkomens hebben een mindervalidentoilet en een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Aan de Rodetorenplein vervangt het stalen gebouw tijdelijke voorzieningen, waaronder een bouwkeet en een tijdelijk onderkomen beschikbaar gesteld door Niek van der Sprong Producties. Het vorige onderkomen voor de beheerders aan het Meerminneplein was verouderd. Met de plaatsing van de nieuwe gebouwtjes met mindervalidentoilet gaat verder een lang gekoesterde wens van de Zwolse Gehandicaptenraad in vervulling. Het toilet voor mindervaliden is toegankelijk gedurende de openingstijden van de stalling. Dat is een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluiting, ook op koopzondagen.

De realisatie van de beheerdersgebouwtjes is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel. Het plaatsen van de nieuwe voorzieningen bij de bewaakte fietsenstallingen is een van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Zwolle heeft de ambitie dat het Zwolse stadshart in 2020 een bestendige plek heeft in de top tien van meest gastvrije steden. Kijk voor meer informatie op: www.zwolle.nl/binnenstadsprogramma.

 

 

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16