Top-basketbalploegen komen naar Zwolle

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal en Brose Baskets hebben de tegenstanders vastgelegd die deelnemen aan het toernooi dat beide ploegen op 19 en 20 september houden in Zwolle.

Dit zijn Banvit Basketbol Kulübü uit Turkije, halve finalist Europacup, en Fraport Skyliners, de nummer zes van Duitsland in het afgelopen seizoen. Hiermee is het deelnemersveld voor het internationale toptoernooi in het Landstede Sportcentrum compleet.

Banvit BK werd in het afgelopen seizoen vijfde in de Turkse competitie en werd in de halve finale van de Europacup uitgeschakeld door de latere winnaar BC Khimki uit Moskou. De ploeg speelt al jaren in de top van de sterke Turkse competitie. Fraport Skyliners heeft als thuisbasis Frankfurt am Main. In de Duitse competitie werden ze in de kwartfinale van de play-offs uitgeschakeld door Bayern München, dat in de finale van het landskampioenschap het moest afleggen tegen Brose Baskets.

Tijdens het internationale toptoernooi speelt elke club twee wedstrijden, verdeeld over twee dagen. Zodra het wedstrijdprogramma definitief is, begint de kaartverkoop.