Pedro Sluiter Foto

Versterkingen zijn aanstaande voor selectie van PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De selectie van PEC Zwolle die zich afgelopen week presenteerde aan de media in het IJsseldelta Stadion telde slechts zeventien namen. Technisch directeur Gerard Nijkamp is druk bezig om de spelersgroep op oorlogssterkte te krijgen voor de competitiestart (8 augustus).

Het is goed mogelijk dat PEC Zwolle zich deze week al versterkt met een verdediger en een middenvelder. De transfervrije verdediger Dirk Marcellis gaat met de club om de tafel. De oud-speler van onder meer PSV en AZ maakte een goede indruk op het trainingskamp afgelopen week in Wissel en speelde in de oefenwedstrijd tegen Sparta een degelijke pot, zoals het een verdediger betaamt.
PEC Zwolle hoopt Gustavo Hepling ook snel aan zich te binden. De negentienjarige middenvelder is transfervrij sinds zijn vertrek bij het Braziliaanse Sao Paulo en trainde een paar keer mee met de selectie van PEC. Hepling zou dichtbij het tekenen van een contract bij Paris Saint Germain zijn. Vervolgens zou die club hem verhuren aan PEC Zwolle. Hepling komt uit de stal van zaakwaarnemer Mino Raiola, die ook de belangen behartigt van Zwolle-spelers Ben Rienstra, Thomas Lam en Sheraldo Becker.
Een doelman en een buitenspeler staan ook nog op het verlanglijstje van trainer Ron Jans. De kleine, rappe buitenspeler Boban Lazic, een voormalig talent van Ajax, is nog altijd op proef in Zwolle en maakt een goede kans op een contractaanbod mits hij fit blijft. Verdediger Bart Schenkeveld traint nog mee maar heeft te horen gekregen dat hij geen contract krijgt bij PEC.
De meest opvallende naam die momenteel rondzingt is die van Royston Drenthe. De oud-speler van Feyenoord en Real Madrid staat nog onder contract bij het Turkse Kayseri Erciyesspor, maar zou wel oren hebben naar een terugkeer in de eredivisie. Drenthe heeft een gesprek gehad met Jans en Nijkamp.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden