Kirsten Wild vertrekt naar La Course

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Kirsten Wild vertrekt zaterdag met een goed gevoel naar Parijs, waar zondag de tweede editie van La Course wordt verreden.

Vorig jaar reed Wild op tien kilometer van de meet lek en moest ze uiteindelijk in de sprint haar meerdere erkennen in Marianne Vos. De kopvrouw van RaboLiv was de gedroomde winnares van de ééndagskoers op de Champs Elysées, een wedstrijd die ook dankzij de inspanningen van Vos op de kalender kwam. Vos startte een petitie voor terugkeer van de Tour de Feminin. Voorlopig moeten de vrouwen het doen met een ééndagskoers op de slotdag van de Tour de France. Omdat La Course rechtstreeks wordt uitgezonden op de televisie, onder meer in Nederland, is de wedstrijd een speerpunt voor vrijwel alle ploegen. ?Het is één van de weinige wedstrijden die vol in beeld is. Voor elke ploeg is dit een belangrijke wedstrijd?, weet Wild, die als één van de favorieten op de zege te boek staat. De Zwolse won afgelopen weekeinde de laatste etappe van de Tour de Bretagne en gaat met vertrouwen naar Parijs. ?Als het een sprint wordt, ben ik één van de kanshebsters, maar er zijn meer meiden die dan kunnen winnen.? Van de winnares van vorig jaar heeft ze in ieder geval geen last. Vos is door een blessure niet van de partij. ?Dat betekent niet dat je automatisch een plekje opschuift?, zegt de nummer twee van vorig jaar. ?We hebben wel een speciaal plan voor La Course, maar dat ga ik natuurlijk niet vertellen, want dan weten de andere ploegen het ook.?
De baan/wegrenster van Team Hitec Products was dit jaar al heel succesvol in Parijs, of in de Parijse voorstad Saint-Quentin-En-Yvelines eigenlijk. Daar veroverde ze op het WK baanwielrennen de regenboogtrui op het onderdeel scratch. Eerder schreef ze ook al het klassement van de Wereldbeker op haar naam. ?Ik ben heel blij met hoe het tot nu toe gaat. We hebben als ploeg ook al veel gewonnen.?

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden