Afbeelding

'Kurai Kurai' in Filmtheater Fraterhuis

Algemeen

BINNENSTAD - Kurai Kurai is een mythe in een modern jasje, in een onbekend land waar andere regels gelden. Verhalen over de levens van gewone mensen, over ongewone veerkracht en over hoe niets is wat het lijkt. Een zoektocht naar leven en liefde waarin een man een reis maakt naar zijn geboortegrond op de uitgestrekte steppen van Kirgizië.

Kurai is een tuimelkruid, dat zich losmaakt van zijn wortels en zich door de wind laat voortblazen over de steppen. In poëtische beelden worden de verhalen verteld die de rondwaaiende takken uit alle uithoeken van het land oppikken. Nadat zijn vriendin Vera hem verteld heeft dat ze zwanger is, en niet weet wie de vader is, gaat Emo op reis. Hij verlaat Vera en de stad, en keert terug naar zijn geboortegrond om uit te zoeken waar hij vandaan komt en hoe hij verder wil. Bijzondere ontmoetingen leren Emo het leven te nemen zoals het is, en het raadsel van de kurai te begrijpen.Kurai Kurai is het speelfilmdebuut van documentairemaker en fotograaf Marjoleine Boonstra. Ze werkte zo'n twaalf jaar aan deze film. Tijdens de voorstellingen wordt de cd van de soundtrackfilm verloot onder de bezoekers.

?Kurai Kurai' is van vrijdag 17 tot en met dinsdag 21 juli te zien in Filmtheater Fraterhuis. Het is verstandig om vooraf te reserveren op www.filmtheaterfraterhuis.nl. Bezoekers kunnen op de website ook e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.