Afbeelding

?Lang zult u wonen met dementie'

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO ? De campagne ?Lang zult u wonen met dementie' is een initiatief van de Provincie Overijssel en wordt ondersteund door de meeste Overijsselse gemeenten.

Hoe kunnen mensen met dementie zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen? Hoe maak je je eigen huis dementievriendelijk? Op deze vragen geeft de campagne een antwoord. Het is het vervolg op de bewustwordingscampagne ?Lang zult u wonen', die de Provincie Overijssel in 2013 begon. Het vervolg ligt ook in de lijn van staatssecretaris Van Rijn, die op 8 juli aankondigde een dementievriendelijkere samenleving te willen. De campagne ?Lang zult u wonen met dementie' begint officieel na de zomer.

De campagne ?Lang zult u wonen met dementie' geeft met folders, website (www.langzultuwonen.nl) en kennisbijeenkomsten concrete tips om het eigen huis dementievriendelijk te maken. Inwoners van deelnemende gemeenten kunnen veelal speciaal getrainde vrijwilligers vragen om advies tijdens een huisbezoek. Ook zijn extra afleveringen van de tv-serie ?Lang zult u wonen' op RTV Oost in de maak. In deze afleveringen worden onder meer praktische tips gegeven, wordt een kijkje genomen bij het Alzheimercafé in Oldenzaal, het geheugencentrum bij Isala in Zwolle en de rol van de thuiszorg bij het langer zelfstandig blijven wonen. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met kennispartner Bruggerbosch Verpleeghuis en Dagbehandeing in Enschede.

De campagne ?Lang zult u wonen' heeft als doel om mensen bewust te maken van de mogelijkheden om hun eigen huis aan te passen zodat ze er nog vele jaren kunnen blijven wonen (ook gezien het langer thuis moeten blijven wonen).

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden