Afbeelding

Vijf mannen vrijgesproken van supportersgeweld

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) ? Vijf mannen uit Amsterdam en omgeving die verdacht werden van betrokkenheid bij een hevige vechtpartij tussen fans van Ajax en PEC Zwolle in een tunnel onder de Ceintuurbaan zijn donderdag vrijgesproken.

Tegen het vijftal waren celstraffen tot 4 maanden waarvan een maand voorwaardelijk geëist. De confrontatie vond plaats in de nacht van 8 op 9 november in Zwolle. Beide groepen gingen elkaar in de fietstunnel onder de Ceintuurbaan, op loopafstand van het stadion van PEC, met stokken, broekriemen en glaswerk te lijf. Volgens het Openbaar Ministerie had de harde kern van beide supportersgroepen vooraf afgesproken elkaar te lijf gegaan. Circa twintig supporters van de club uit Zwolle en dertig uit Amsterdam troffen elkaar. In totaal 36 mannen werden naar huis gestuurd met een voorstel tot een taakstraf van 100 uur. De vijf uit Amsterdam en omgeving moesten zich echter voor de rechter verantwoorden.

Die vond hun aandeel in het geweld niet blijken uit het dossier. Niet alleen ontbraken aanwijzingen dat ze een significante bijdrage aan het geweld leverden, ook is niet duidelijk of ze wapens of specifieke kleding droegen. De vijf hebben altijd ontkend.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden