Gemeente: Voorstraat na herinrichting dag en nacht levendig

Partnerbijdrages

BINNENSTAD - Ondernemers en de gemeente Zwolle hebben een herinrichtingsplan voor de Voorstraat opgesteld. Na de herinrichting komt er ook overdag meer leven in de straat, zo is de bedoeling.

?De straat wordt zo ingericht dat er meer ruimte voor terrassen komt. De ondernemers investeren zelf in hun panden en de uitstraling van de straat.  Het college stelt de raad voor een bedrag van 300.000 euro beschikbaar te stellen. De uitvoering is gepland medio 2016?, aldus de gemeente.

Bij de herinrichting investeren zowel ondernemers als de gemeente in het gebied. De ondernemers knappen de gevels van de panden op, en brengen gevelverlichting en groene beplanting aan in de straat. Daarnaast schaffen zij nieuw meubilair aan voor de terrassen die  aan beide zijden van de Voorstraat worden aangelegd. De gemeente Zwolle zorgt voor nieuwe bestrating en vervangt de huidige drie plaszuilen voor twee verzinkbare plaszuilen. Die nieuwe plaszuilen worden beheerd door de ondernemers.

De gemeente: ?De Voorstraat wordt flexibel ingericht, dat houdt in dat er zo weinig mogelijke obstakels en hoogteverschillen zijn. Hierdoor is de straat goed toegerust op de verschillende functies die het heeft: terrassen, evenementen en bevoorrading voor horeca en de nieuwe winkel aan de Melkmarkt. Buiten het terrasseizoen is er ook ruimte voor het stallen van fietsen.?