Boeken en bijbels getaxeerd in Grote Kerk

Partnerbijdrages

ZWOLLE ? De bekende Nederlander taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt zaterdag 18 juli van 13:00 tot 16:00 uur naar de Grote of Sint Michaëlskerk om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi, aldus de organisatie. ?Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.?

Molendijk geeft graag een advies met betrekking tot de restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling.

Inmiddels heeft Molendijk1.500 taxatiedagen op zijn naam staan. Internationaal op boekengebied is dit volgens de directeur van het Plantinmuseum in Antwerpen nog nooit gebeurd. Dit jaar nog zal dit in Rotterdam gevierd worden. Zie ook  www.molendijkboeken.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden