Afbeelding
Pedro Sluiter

Jarige Blauwvingerdagen kleuren vier woensdagen de stad

Partnerbijdrages

De jaarlijkse Blauwvingerdagen worden dit jaar gehouden op 8, 15, 22 en 29 juli. De binnenstad is op deze woensdagen weer het toneel voor de grootste braderie van Noordoost Nederland, dé gelegenheid voor koopjesjagers om voordeeltjes te halen.

Het is alweer de veertigste editie, waar de organiserende winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle dan ook een speciaal tintje aan geeft. De standhouders krijgen allemaal een Zwols presentje en goede doelen krijgen de kans zich te presenteren op de Nieuwe Markt. Wie van de tien organisaties dat het volgens een jury het beste doet, krijgt een prijs van tweeduizend euro. De winnaar wordt tijdens de laatste Blauwvingerdag op 29 juli bekendgemaakt op de Nieuwe Markt. Iedereen is daarbij welkom. Lokale omroep RTV Zoo verzorgt iedere braderiedag op het Goede Doelenplein live-uitzendingen met muziek. Kinderen kunnen zich tijdens de braderiedagen, evenals vorig jaar, uitleven op het Gasthuisplein. Er is een clown en sport en spel, opgezet in samenwerking met Sportservice Zwolle. Ook de horeca laat tijdens de Blauwvingerdagen steeds meer van zich horen. Zo is er muziek op de terrassen van Stapp's Inn en Las Rosas.

Voor de bezoekers zijn er talrijke koopjes als onder meer kleding, schoenen, tassen, riemen, cosmetica en lekkernijen op de 400 tot 450 kramen. Vitalis uit Emmen bezet traditioneel de Melkmarkt met antiek, brocante, boeken en porselein.

De Blauwvingerdagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.blauwvingerdagenzwolle.nl.

 

 

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37