PEC Zwolle strikt drietal, Necid naar Bursaspor

Sport

ZWOLLE - Max de Boom, Lars Veldwijk en Kingsley Ehizibue zijn door PEC Zwolle gepresenteerd als aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Voor Tomas Necid zit het avontuur in Zwolle erop.

Necid gaat naar het Turkse Bursaspor. De Tsjechische spits werd afgelopen seizoen gehuurd van CSKA Moskou en maakte indruk met tien doelpunten. De Russische club wilde hem in de winterstop verkopen, maar slaagde daar niet in. Necid keerde daarop terug in Zwolle.
PEC had al geanticipeerd op Necids vertrek met het aantrekken van Lars Veldwijk, voor een seizoen gehuurd van Nottingham Forest. De club heeft daarnaast een optie tot koop bedongen. De spits kwam eerder uit voor SBV Excelsior, FC Dordrecht, FC Utrecht en FC Volendam. Bij Excelsior werd Veldwijk topscorer van de Jupiler League.
PEC heeft Ehizibue en De Boom, beide negentien jaar, voor twee seizoenen aan zich gebonden. Ehizibue, afkomstig uit de Zwolse voetbalacademie, maakte vorig seizoen in de bekerwedstrijd tegen HHC Hardenberg zijn debuut. De Boom speelde afgelopen seizoen nog in de A1 en debuteerde in de competitie tegen Willem II met een assist. Daarna raakte hij zwaar geblesseerd.