Hans Smit

Oefenduel PEC Zwolle verzet door hitte

ZWOLLE - Omdat de oefenwedstrijd in en tegen Genemuiden vanwege de hitte (30 graden plus) zaterdag niet door ging, werkte de selectie van PEC Zwolle ?s ochtends een training af in het IJsseldelta Stadion. Het oefenduel is nu dinsdagavond.

Op woensdag maakten de clubs bekend dat de oefenwedstrijd tussen de degradant uit de topklasse en de nummer zes uit de eredivisie door de verwachte hitte ging worden verplaatst naar dinsdagavond (19.30 uur). Het wordt de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding van PEC Zwolle. Dinsdag trapte het de oefencampagne af met een wedstrijd tegen Hatto Heim. Aanwinst Lars Veldwijk, gehuurd van Nottingham Forest, scoorde in zijn eerste wedstrijd voor PEC. De spits begon aan de tweede helft en schoot na dertien minuten een strafschop binnen. Dat betekende de 0-5. Ben Rienstra, Mustafa Saymak en Sheraldo Becker tilden de score naar 0-8. Dubbele cijfers bleven uit omdat Saymak op de doelman stuitte en Becker de paal raakte. Voor de pauze scoorden Stef Nijland twee, Jesper Drost twee en Wouter Marinus. PEC startte de tweede helft met een compleet nieuw elftal ten opzichte van de eerste 45 minuten. Ook Giovanni Gravenbeek maakte daarin zijn opwachting. De rappe vleugelspeler houdt zijn conditie op peil in Zwolle.
Op vrijdag 17 juli keert de Zwolse trots terug op het veld van Hatto Heim voor een oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (19.00 uur). Na Sparta staan nog duels tegen Derby County en Levante op het programma. Deze week speelt PEC Zwolle twee oefenduels. Dinsdag tegen Genemuiden en zaterdag (17.00 uur) tegen Dnipropetrovsk op het veld van Olympia ?28 in Hasselt.