'Goed voor het Zwolse zwemmen'
'Goed voor het Zwolse zwemmen' brugmedia.nl

'Goed voor het Zwolse zwemmen'

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - "Het is belangrijk dat we hebben laten zien dat het openluchtbad geschikt is voor wedstrijden. Dat willen we zeker meer gaan doen."

Jeroen Kampen kijkt met veel genoegdoening terug op de eerste officiële wedstrijd in het Zwolse openluchtbad in jaren tijd. "De laatste keer was ergens in de jaren zeventig", zegt de voorzitter van de zwemafdeling van Swol 1894. "Voor de verbouwing, drie jaar geleden, was het bad nog niet geschikt voor officiële wedstrijden, volgens de officiële KNSB-eisen. 50 meter dus. Tijdens de verbouwing hebben we in overleg met de Vereniging Openluchtbad besloten het aan te passen zodat dit wel mogelijk was." Drie jaar geleden zouden de Overijsselse kampioenschappen worden gehouden in het openluchtbad, maar vanwege de kou werd toen uitgeweken. Twee jaar terug was er een clubwedstrijd, maar dat is geen officiële KNSB-wedstrijd.
De wedstrijdploegen van Swol en De Veene (Almelo) zwommen zaterdag als seizoensafsluiting tegen elkaar aan de Ceintuurbaan. "Er werd fanatiek gezwommen met een ludiek einde. Een familie-estafette. Belangrijk is dat we hebben laten zien dat het openluchtbad geschikt is voor wedstrijden. Dat willen we zeker meer gaan doen. De Vereniging Openluchtbad wil dat ook. Het is toch ook goed voor de uitstraling en de inkomsten", aldus Kampen, die blij is met de goede samenwerking. "We hebben het ook gezellig samen afgesloten. Het is fijn dat dit zo goed gaat. We trainen er drie keer per week in de zomermaanden. We organiseren samen de Zwemvierdaagse. We kunnen veel voordeel aan elkaar beleven. Dat is alleen maar goed voor het Zwolse zwemmen."

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden