Atheneum Capellen Zwolle: weer 100% geslaagden!
Atheneum Capellen Zwolle: weer 100% geslaagden! brugmedia.nl

Atheneum Capellen Zwolle: weer 100% geslaagden!

Algemeen

De Van der Capellen in Zwolle heeft voor de tweede keer in drie jaar 100% geslaagden in het Atheneum. Na het herexamen bleek ook de laatste leerling succesvol. De Havo en de Mavo haalden eveneens uitzonderlijk hoge scores, respectievelijk 92% en 96%, ver boven het landelijk gemiddelde.

?Een prachtig resultaat? aldus directeur Rene Leber. ?We zitten al jaren boven het landelijk gemiddelde maar dat alle afdelingen zo hoog scoren lijkt inmiddels structureel te zijn. Ik denk dat dit onder andere te maken heeft met de goede begeleiding en dat we bewust werken aan het besef dat je zelf de sleutel tot succes bent. Om die reden starten we de examenklas vaak met een motivatiecoach, meestal uit de sportwereld. Dat helpt enorm.?

Leber is ervan overtuigd dat de betrokkenheid van de leerlingen bij elkaar ook echt verschil maakt: ?Jazeker, op een school van ruim duizend leerlingen verdeeld over drie afdelingen ken je als team eigenlijk alle leerlingen. In onze Talentstromen zitten leerlingen door elkaar. Dat verbindt. We zijn echt bewust een scholengemeenschap.?

De Van der Capellen is een school voor talenten en tweetalig onderwijs. Naast het reguliere examen doen de meeste leerlingen in havo en atheneum ook het International Baccalaureate voor het vak Engels. En in de mavo Anglia Exams. ?Dus de leerlingen hebben meer examens gedaan dan alleen het Nederlands examen. Dat maakt het respect voor hen nog groter. Een grote felicitatie waard.?

Meer informatie: capellen.nl

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59