Perry van der Ploeg - FOTOPLOEG.NL

Tweede lichting Politiekids ontvangt diploma

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De twintig Politiekids die het afgelopen halfjaar wekelijks bij elkaar kwamen, ontvingen woensdag hun diploma uit handen van de Zwolse loco-burgemeester René de Heer en Operationeel Expert Politie Zwolle Arjan Snoeijing. De deelnemende kinderen wonen in Holtenbroek en zijn tussen de 7 en 11 jaar oud.

Elke woensdagmiddag gingen de Politiekids aan de slag om zich voor te bereiden op hun examen dat 10 juni plaatsvond in het Deltion College. Vier keer in de maand werkten ze tijdens de conditietrainingen aan hun conditie, tijdens groepsdynamica aan hun sociale vaardigheden en tijdens de fysieke weerbaarheidstrainingen aan hun weerbaarheid. Ook gingen ze elke maand op stap met de Politie. Het doel van dit project is onder andere om kinderen en ouders op een positieve manier kennis te laten maken met de politie en de leefbaarheid te verbeteren.
Herkenbaar aan een geel hesje en een zwart petje oogsten de kinderen heel wat vrolijke en vriendelijke reacties op straat. Die positiviteit is precies wat het project Politiekids teweeg moet brengen: kinderen én wijkbewoners op een positieve manier in aanraking brengen met de politie. ?Voorheen bestond hier in de wijk Holtenbroek nog wel een negatief beeld van de politie. Nu zwaaien zowel kinderen als hun ouders geregeld naar de politie. Het beeld is veranderd: de politie is er niet alleen om boetes uit te delen, maar ook om mensen te helpen?, zegt agent Danny Schoenman.
Ook in het gedrag van de kinderen is al merkbaar resultaat geboekt. ?Rommel gooien ze niet zomaar van zich af, maar gaat steeds vaker netjes in de afvalbak?, zegt Mina el Moussaoui van Travers Welzijn.
Na de zomervakantie begint een nieuwe groep Politiekids. Aanmelden kan bij m.elmoussaoui@travers.nl. Bij teveel aanmeldingen wordt een wachtlijst opgesteld.