Wethouder zet Hattemse bedrijven in het zonnetje

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

HATTEM - Wethouder Doret Tigchelaar heeft vrijdag 26 juni, samen met werkmakelaar Chantal de Wolf, een bezoek gebracht aan twee in Hattem gevestigde bedrijven Asito en Fabsworld.

Beide bedrijven werden door de wethouder in het zonnetje gezet vanwege hun maatschappelijk verantwoorde wijze van ondernemen. Afgelopen vrijdag was de lancering van het Werkbedrijf Regio Zwolle. Onder het motto ?Jouw inzet wordt gezien' bezochten bestuurders werkgevers die zich in de afgelopen tijd hebben ingezet voor het verbeteren van de positie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Asito is een groot landelijk opererend schoonmaakbedrijf. Het bedrijf zet zich in voor verbinding tussen mensen: jong en oud, hoog en laag opgeleid. Zo organiseert het bedrijf integratiediners waarbij medewerkers iets te eten meenemen en elkaar tijdens de maaltijd beter leren kennen.

Fabsworld is een jong bedrijf dat babyartikelen zoals boxkleden maakt. Het haakwerk dat zij verkopen wordt gedaan in werkgelegenheidsprojecten in het noorden van Thailand. Bovendien wordt een deel van de omzet van het bedrijf gedoneerd aan Kika, een stichting die zich inzet om kinderen met kanker beter te kunnen behandelen.

Hattemse werkmakelaar Chantal de Wolf werkt sinds een half jaar met beide bedrijven samen. Verschillende Hattemse kandidaten zijn aan het werk gegaan bij de bedrijven.

Wethouder Doret Tigchelaar bood de beide bedrijven vrijdag een taart aan voor hun manier van ondernemen: ?In Hattem zien we graag dat bedrijven een steentje bijdragen aan de samenleving. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn vaak prima in staat om te werken. Maar bedrijven moeten hen daar wel de kans voor geven. Asito en Fabsworld zijn goede voorbeelden van bedrijven die deze mensen de ruimte geven zich (verder) te ontwikkelen en hun rol in de samenleving te pakken.?

Werkbedrijf Zwolle

In het Werkbedrijf Regio Zwolle bundelen veertien gemeenten, werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen en het UWV onder het motto ?jouw inzet wordt gezien' hun krachten om de komende jaren zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet of moeilijk zelfstandig hun weg kunnen vinden naar een werkgever, zoals 50-plussers en jongeren tot 27 jaar.