SBO de Sluis ?klimt mee' voor Make-A-Wish op Afrikaans eindfeest!
SBO de Sluis ?klimt mee' voor Make-A-Wish op Afrikaans eindfeest! brugmedia.nl

SBO de Sluis ?klimt mee' voor Make-A-Wish op Afrikaans eindfeest!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Leerlingen van SBO de Sluis zetten zich in voor het goede doel Make-A-Wish en genieten op vrijdag 3 juli van een Afrikaans eindfeest.

Meester Luc ten Brundel vertrekt naar Afrika om de Kilimanjaro in Tanzania te beklimmen Stichting Make-A-Wish

De leerlingen van SBO de Sluis in Zwolle sluiten vrijdag 3 juli het schooljaar af met een eindfeest. Dit eindfeest zal volledig in het teken staan van Afrika, met workshops als djembé spelen, rap, dans en Afrikaans koken. Er is voor dit thema gekozen omdat de meester van groep 6, Luc ten Brundel, twee dagen later naar Afrika vertrekt om de Kilimanjaro in Tanzania te beklimmen voor het goede doel, stichting Make-A-Wish. Tijdens het eindfeest zullen de leerlingen een stormbaan op het plein trotseren om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Het eindfeest is door iedereen te bezoeken.

De leerlingen van SBO de Sluis hebben de afgelopen week geld ingezameld voor Make-A-Wish. Met dit geld worden de liefste wensen vervuld van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Groepsleerkracht Luc ten Brundel zet zich hier al bijna een jaar voor in met het project ?Klim Mee'. Op verschillende scholen in Zwolle zoals de Wilgenburg, de Krullevaar en de Werkschuit heeft er een stormbaan op het plein gestaan die de kinderen hebben getrotseerd voor het goede doel. Nu is SBO de Sluis aan de beurt. ?Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich inzetten voor andere kinderen. Het leeft binnen de scholen enorm!', aldus Luc ten Brundel. Op het einde van de ochtend wordt het totaalbedrag dat is opgehaald het afgelopen jaar bekend gemaakt.

Naast de inzameling voor het goede doel zijn er verschillende workshops te volgen voor de leerlingen. De kinderen kunnen kiezen uit het maken van verse smoothies, rappen, dansen, djembé spelen, graffiti, Afrikaans koken en Panna-voetbal. De workshops worden gegeven door ouders, vrienden van Luc en leerkrachten. Behalve leerlingen, zijn ouders, familie, vrienden en iedereen die interesse heeft welkom op vrijdag 3 juli van 10.00 tot 12.00. De activiteiten vinden vooral op het schoolplein plaats. Voor een schappelijke prijs kan er een verse smoothie worden gekocht, waarvan de opbrengt naar Make-A-Wish gaat. ?We hopen op een mooie opkomst, zodat we er met z'n allen een gezellige en bijzondere ochtend van kunnen maken!'

Op deze ochtend is de mogelijkheid aanwezig om bij te dragen aan het project ?Klim Mee'. Deze bijdrage gaat in zijn geheel naar stichting Make-A-Wish. Als tegenprestatie vertrekt Luc ten Brundel zondag 5 juli met zijn beste vriend, Peter Brink, naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen. Voor meer informatie kunt u de Facebookpagina van ?Klim Mee' bezoeken.