Hans Smit

Regen teistert Peperbustoernooi

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Ruud van der Veen heeft op een door regen en afzeggingen geteisterd Your Hosting Peperbustoernooi de hoogste categorie in het herenenkelspel (speelsterkte 3) op zijn naam geschreven. Van de twaalf deelnemers in HE3, waarvan er zich drie kort voor aanvang geblesseerd afmeldden, toonde hij zich met afstand de beste. In de finale won hij dik van Robert Hollander.

Alleen aan het begin van de tweede set werd het even spannend, maar Van der Veen raakte niet in de war van de 0-2 achterstand. ?Toen kreeg hij de ballen wat dieper. Maar ik geloofde niet dat hij zou volhouden. Ik stond ze zo lekker te raken?, zegt Van der Veen, die uiteindelijk met 6-1, 6-2 als winnaar van de baan stapte op het tennispark van ZLTB.

Op wat regendruppels na bleef het droog op de slotdag van het acht dagen durende tennistoernooi. ?Voordat we van start wilden gaan, stond het blank. En maandagavond ook. Daardoor hebben we, in de poulefase, voor het eerst met verkorte sets (vier in plaats van zes gewonnen games per set, MdR) gespeeld. Dinsdag was het koud, maar in ieder geval droog. De rest van de week was het mooi weer?, blikt organisator Sander Erkamp terug.

Naast de regen kampte het jaarlijkse open toernooi van ZLTB ook met de nodige afmeldingen, op het laatste moment. Met name voor de hoogste categorie had dat gevolgen. In het DE3 zegden twee van de vijf af. ?Dat was net na de loting. Bij de mannen ook twee blessures. Tsja, daar doe je als organisator niets aan?, weet Erkamp, die aangeeft dat het gebruikelijk is in tennisland dat er veel minder dames dan heren meedoen.

In de hoogste categorie waren er dit jaar überhaupt minder aanmeldingen dan vorig jaar, toen het HE3 twintig spelers telde en het DE3 elf. Erkamp, speler van het eerste competitieteam van ZLTB: ?Veel van onze eigen spelers die toen een drie waren zijn nu een twee. Ik zelf ook.?

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden